BRATISLAVA I DVORCI SLOVAČKE

 autobusom, 4 dana / 2 noći

 

 

Slovačka je zanimljiva i napredna zemlja u srcu Evrope sa bogatom kulturom i istorijom. Veliki doprinos tome dali su dvorci i utvrdjenja, koji svodoče o periodu kada su živopisne tvrđave formirale poslednju liniju odbrane od različitih invazija sa istoka i jugoistoka u srednjem veku, kada je plemstvo želelo da drži sve pod kontrolom i da pokaže svo svoje bogatstvo. Naše putovanje počinjemo obilaskom glavnog grada Slovačke i utvrdjenja Devin. Nakon toga sledi obilazak bajkovitog dvorca Bojnice i jednog od najstarijih gradova ove zemlje – Nitra. Za kraj putovanja ostavili smo najlepši dvorac zapadne Slovačke – Crveni Kamen.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD, NOVI SAD …

Polazak iz Beograda oko ponoći (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje), iz Novog Sada oko 1h. Vožnja preko Srbije, Mađarske, Slovačke sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica.

2.DAN: … DEVIN – BRATISLAVA

U prepodnevnim satima dolazak u Devin. Nekadašnji dvorac Devin je od svog nastanka imao izuzetan strateški značaj – u njemu su boravili Kelti, Rimljani,Germani, Sloveni i Madjari. Pod udarom Napoleona dvorac je nastradao I nikada više nije povratio nekadašnji sjaj. Ostaci nekadašnjeg dvorca danas predstavljaju idealno mesto za šetnju i odmor, sa predivnim pogledom na ušće reke Morave u Dunav. Fakultativni obilazak utvrdjenja Devin i nakon toga slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak prema centru Bratislave, gde nas očekuje razgledanje starog grada. Šetnju počinjemo obilaskom areala Bratislavskog dvorca, koji se uzdiže iznad Dunava na visini od 100m i predstavlja simbol grada. Svoj barokni izgled dvorac dobija u 18.veku zahvaljujući Mariji Tereziji. Danas se u njemu nalazi istorijski odsek Slovačkog narodnog muzeja. Dalje nastavljamo prema Katedrali Sv. Martina,  obilazimo Glavni trg sa fontanom iz 16.veka, Narodno pozorište…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U kasnim popodnevnim satima smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.

3.DAN: BRATISLAVA – DVORAC BOJNICE (FAKULTATIVNO)  I NITRA (FAKULTATIVNO) – BRATISLAVA

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Bratislavi ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorca Bojnice i Nitre. U dogovoreno vreme polazak prema dvorcu Bojnice, koji spada u red najlepših arhitektonskih blaga Slovačke. Dvorac je tokom svoje istorije menjao vlasnike, svaki od njih ga je obnavljao po svojoj želji. Mađarski kralj, Matija Korvin je voleo da posećuje dvorac i često je diktirao kraljevske edikte ispod lipe, koja se danas naziva lipa kralja Matije. Poslednji značajni vlasnik dvorca bio je Jovan Palfi, koji ga je krajem 19.veka obnovio u stilu francuskih dvoraca na Loari, a samu unutrašnjost ukrasio je tapiserijama, antikvitetima, slikama i skulpturama. Po dolasku obilazak dvorca i nakon toga slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak prema Nitri. Po dolasku šetnja gradom preko Župnog trga do Nitranske tvrdjave, obilazak areala, nakon čega sledi obilazak najvećeg trga u Nitri – Trg Svatopluka na kome se nalazi Opštinska kuća iz 19.veka, pozorište Andreje Bagara i Marijanski stub. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: -BRATISLAVA – DVORAC CRVENI KAMEN (FAKULTATIVNO) – BRATISLAVA

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vreme u Bratislavi ili mogućnost fakultativnog odlaska do dvorca Crveni Kamen. Dvorac Crveni Kamen je jedan od nabolje očuvanih dvoraca u Slovačkoj. Iako je porodica Fugger izgradila masivnu tvrđavu u prvoj polovini 16. veka na mestu prvobitnog kraljevskog zamka iz 13. veka, ipak je najznačajniju ulogu u istoriji dvorca odigrala austro-ugarska porodica Palfi, koja ga je postepeno preuredila u veličanstvenu rezidenciju sa bogatom, ukrasnom štukaturom i freskama u unutrašnjosti. Zbog svog jedinstvenog šarma, dvorac je postao mesto snimanja raznih filmova i bajki… Obilazak dvorca i nakon toga slobodno vreme. U dogovoreno vreme okupljanje i povratak u Bratislavu (ukoliko nisu svi putnici krenuli na fakultativni izlet, ukoliko jesu kreće se prema Srbiji).Vožnja kroz Slovačku, Madjarsku, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor i prelaska državnih granica. Dolazak u Novi Sad i Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj putovanja.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA

PROLEĆE

17.05.-20.05.2018.

99€

89€

LETO

23.08.-26.08.2018.

99€

89€

*BROJ MESTA PO SPECIJALNOJ PONUDI OGRANIČEN

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,

smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Bratislavi ili bližoj okolini, smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),

obilazak prema programu putovanja,

usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,

troškove organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:

Fakultativne izlete – (prijava u agenciji, plaćanje vodiču u autobusu u evrima; cene ulaznica su po zvaničnom cenovniku dvoraca i utvrdjenja i moguće su izmene u 2018.godini.)

Dvorac Bojnice i Nitra – 40€ (u cenu je uključen prevoz, ulaznica u Dvorac Bojnice i Nitransku tvrdjavu, razgledanje prema programu i usluge vodiča)

Dvorac Crveni Kamen – 25€ (u cenu je uključen prevoz, ulaznica u Dvorac Crveni Kamen, razgledanje prema programu i usluge vodiča)

Utvrdjenje Devin (ulaznica) – 5€

individualne troškove putnika

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate

gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana

platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro

 

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

POPUSTI I DOPLATE

doplata za jednokrevetnu sobu – na upit

 

OPIS HOTELA (UKOLIKO U OPISANOM  HOTELU  NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA) :

Hotel Baronka 3*http://www.baronka.sk/en/about-the-hotel  – hotel Baronka ima smeštaj kategorizacije 3* I 4* I  nalazi se u istočnom delu Bratislave, koji nosi naziv Rača u podnožju Malih Karpata. Ova lokacija se smatra najlepšom i najbezbednijom u Bratislavi, vekovima unazad je poznata po vinskoj tradiciji. Hotel nudi smeštaj u jednokrevetnim, dvokrevetnim I dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.

 

NAPOMENE

Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.

Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Slovačke.

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali.

U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.

Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.

Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.

Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa

ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA

 

 

Uz program važe opšti uslovi putovanja organizatora