SLOVENIJA

LJUBLJANA – RADOVLJICA – TRST – PIRAN – PORTOROŽ – BOHINJSKO JEZERO – BLED

5 dana / 2 noćenja / autobusom

Termin: 29.12.2018. – 02.01.2019.

 

Divna, okićena, mirna, ljubazna, nasmejana… Takva je Slovenija! I Feel sLOVEnia je dugogodišnji slogan nacionalne turističke organizacije koji govori o tome da je to jedina zemlja na svetu u čijem imenu je sadržana ljubav („Love“). Ovo kratko i slatko putovanje započinjemo obilaskom slovenačke prestonice Ljubljane koju krasi prelepi barokni istorijski centar grada. Potom odlazimo do malog živopisnog mestašca Radovljica u kojem ćemo biti smešteni i iz kojeg ćemo narednih dana ekskurzirati po okolini. Poslednjeg dana 2018. godine ćemo provesti na obalama Jadranskog mora. Obićićemo Trst, pa potom i dragulje slovenačkog primorja, mondenski Portorož i srednjovekovni Piran. Novu 2019. godinu dočekaćemo na ulicama Ljubljane. Prvi dan nove 2019. godine ćemo provesti na prelepom Bohinjskom jezeru i Bledu, najlepšem turističkom mestu Slovenije koje nudi divne poglede i fantastične krempite – pravi način da se uđe u 2019. godinu, svakao bolju i lepšu za sve nas! E pa srećna nam bila!

 

 

Program putovanja:

1.DAN (Subota 29. Decembar) NOVI SAD – BEOGRAD –

Polazak iz Beograda oko 22.30h i iz Novog Sada oko ponoći. Putovanje preko Hrvatske, noćna vožnja. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.DAN (Nedelja 30. Decembar) LJUBLJANA – RADOVLJICA

Dolazak u LJUBLJANU u prepodnevnim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje – remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad – srednjovekovni zamak koji kruniše brdo koje se uzdiže iznad istorijskog centra grada… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Ljubljane najkasnije u 14h. Odlazak do RADOVLJICE, mesta nedaleko od Bleda. Smeštaj u hotel. Odmor. U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak u šetnju starim gradom Radovljice koji se smatra za jedan od najočuvanijih u Sloveniji. Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (Ponedeljak 31. Decembar)  TRST – PORTOROŽ – PIRAN    

Doručak. Polazak u 8.30h na celodnevni izlet. Dolazak u TRST oko 11h. Organizovani obilazak centra grada uz razgledanje: palata Grašalkovič sa prelepom fasadom, Kanal Grande, „Ponte Rosso“ – nekada čuvena trgovačka zona grada, srpska pravoslavna crkva Svetog Spiridona sa impozantnim mozaicima, trg Ujedinjenja Italije sa palatom Prefekture… Slobodno vreme do 14h. Odlazak u lepo slovenačko letovalište PORTOROŽ. Kraća „foto“ pauza (30 minuta) na Promenadi kraj čuvenog hotela „Palace“. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju do crkve Sv. Đorđa i rta Madone (Punta). Polazak iz Pirana u 18h. Povratak u hotel oko 20h. Slobodno veče ili polazak u 21.30h ka LJUBLJANI na DOČEK NOVE GODINE na trgovima i ulicama grada. Polazak iz Ljubljane ka hotelu u 01.30h. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (Utorak 1. Januar)   BOHINJSKO JEZERO – BLED 

Kasniji doručak. Odlazak iz hotela u 11.30h. Odlazak do BOHINJSKOG JEZERA, tačnije do turističkog središta Ribčev Laz. Kraći obilazak i uživanje u panorami Julijskih Alpa… Kraće slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg BLEDA. Po dolasku sledi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vreme za uživanje u prelepom Bledu i za degustiranje čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Polazak ka Srbiji u 19h. Putovanje preko Hrvatske. Noćna vožnja.

5.DAN (Sreda 2. Januar)

Povratak u Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

CENA ARANŽMANA: 109 €

 

Paket izleta: 70 € – za uplatu u agenciji (obuhvata: izlet Trst – Portorož – Piran prema programu, izlet Bohinjsko i Bledsko jezero prema programu, transfer do Ljubljane za Doček Nove Godine)

 

 

Cena aranžmana uključuje:

prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)

2 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“ – samoposluživanje) u hotelu Grajski dvor 3*** u Radovljici, smeštaj u 1/2 sobe sa kupatilom i 1/2+1 sobe sa kupatilom (ograničen broj – samo na upit!)

obilazak Ljubljane i Radovljice prema programu uz tumačenja turističkog vodiča

usluge vodiča

organizacione troškove

 

Cena aranžmana ne uključuje:

ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja

ostale nepomenute usluge

doplatu za jednokrevetnu sobu – 50 €

obaveznu doplatu za gradsku turističku taksu u Radovljici – 4 € po osobi – PLAĆA SE U AGENCIJI!

Ukoliko niste uplatili ponuđeni paket izleta u agenciji, cena izleta za uplatu na licu mesta je:

Izlet Trst – Portorož – Piran – 40 €

Izlet za Bohinjsko i Bledsko jezero – 30 €

Transfer do Ljubljane za Doček Nove godine – 15 €

 

USLOVI PLAĆANJA:

PLAĆANJE  SE  VRŠI  U  DINARSKOJ  PROTIVVREDNOSTI  PO  KURSU  UNICREDIT BANKE  ZA EFEKTIVU  NA  DAN  UPLATE

Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.

Platnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA

U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 30% od cene aranžmana, a ostatak duga na rate

 

NAPOMENE:

PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARANŽMAN 15 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI SVE TRAŽENE PODATKE, UKLJUČUJUĆI I BROJ PASOŠA. UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASOŠA, ROK ZA DOSTAVU BROJA PASOŠA JE 24 SATA.

TAČNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BIĆE POZNATI ISKLJUČIVO JEDAN DAN PRE PUTOVANJA.

MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU SE ODREĐUJU ISKLJUČIVO PUTEM SLEDEĆIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE / DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 € po osobi / IV i V red 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta 7 € po osobi). BILO KAKVA USMENA OBEĆANJA, BEZ IZVRŠENE DOPLATE ZA SEDIŠTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE!

 

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „GRAJSKI DVOR“ 3***, Radovljica http://www.grajski-dvor.si/wps/wcm/connect/hr/pocetna+stranica

Hotel se nalazi u centru Radovljice, nedaleko od istorijskog jezgra grada. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, recepciju otvorenu 24 sata, restoran za posluženje obroka, WiFi konekciju… Sobe su standard kategorije, nerenovirane, srednje komforne, sve sa kupatilom (tuš-WC), TV, centralno grejanje…

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.

Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika.

ORGANIZATOR  zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR  zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).

 

Uz ovaj aranžman važe Opšti uslovi putovanja organizatora